🍷 Denna 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion AOC från Château Belair-Monange imponerar med sin purpurfärg och en imponerande arom av svarta vinbär och mullbär
🍽️ Njut av detta eleganta rödvin, som passar perfekt till delikat kalvstek eller stekt kalvlever med äpplen och lökar
🌍 Detta högkvalitativa Bordeaux framställs från ädla druvsorter som Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot och utmärker sig med sin smidiga elegans
förpackningen!
Mer information om 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion AOC - Château Belair-Monange
1er Grand Cru Classé Saint-Emilion från Château Belair-Monange i Bordeaux har en lysande karmosinröd färg i det virvlade glaset. När rödvinsglaset hålls i en liten vinkel framträder en charmig tegelton i kanten. Efter den första virvlingen kännetecknas detta röda vin av en enorm lätthet som gör att det dansar smidigt i glaset. Den första doften av 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion avslöjar svarta vinbär, mullbär och blåbär. De fruktiga tonerna i buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen öppnar 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion från Château Belair-Monange underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Lättfotad och mångfacetterad, detta silkeslen och köttiga röda vin presenterar sig på gommen. I finishen glädjer detta lagringsbara röda vin från Bordeaux vinodlingsregion äntligen med en vacker längd. Tips av svarta vinbär och björnbär dyker upp igen.
Vinifiering av Château Belair-Monange 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion
Detta eleganta röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Château Belair-Monange 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvkött. Det är ett perfekt tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
Utmärkelser för 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion från Château Belair-Monange
Förutom ett ikonvinrykte kan detta röda vin från Château Belair-Monange också skryta med utmärkelser och toppbetyg bortom 90 poäng. I detalj är dessa
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 94 poäng
- Wine Spectator - 92 poäng
- Fler produkter från Château Bélair Monange