konsultation!
förpackning!
leverans!
L'Artisan-vinerna från Paul Mas är så att säga "hantverksviner", sammansatta av de bästa vingårdarna i området. De bästa Chardonnay-druvorna väljs ut och blandas till en cuvée från en enda vingård. Här förenas gamla vinodlingstekniker och moderna vinifieringsmetoder för att under ledning av Jean-Claude Mas skapa harmoniska och uttrycksfulla viner som är utmärkta matkompisar. Mopeden på flaskans hals är modellerad efter Jean-Claudes mammas moped, på vilken han utforskade vingårdarna som ung man och fick idén till sina L'Artisan-viner.
Den fatlagrade L'Artisan Chardonnay från vinodlingsregionen Languedoc har en ljus gyllengul färg i glaset. Den första doften av L'Artisan Chardonnay visar uttrycksfulla exotiska toner av ananas och mango. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av vanilj och rostade toner från fatåldringen och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen är L'Artisan Chardonnay från Domaine Paul Mas underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta vita vin tillhör den senare gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 1,8 g restsocker. Detta lätta vita vin är balanserat och flerskiktat i gommen. Fruktsyran i L'Artisan Chardonnay är anmärkningsvärt rundad och gör detta vin underbart smidigt. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Languedoc är fängslande med en god eftersmak.
Vinifiering av Domaine Paul Mas L'Artisan Chardonnay
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Chardonnay. Endast de bästa druvorna användes för detta exceptionellt balanserade vin från Domaine Paul Mas. Efter den nattliga maskinskörden - för att bevara maximal frukt och fräschör i druvorna - når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan L'Artisan Chardonnay fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Matrekommendation för Domaine Paul Mas Artisan Chardonnay
Detta vita vin från Frankrike bör avnjutas väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, omelett med lax och fänkål eller spaghetti med yoghurt-mynta-pesto.
Saker att veta om L'Artisan Chardonnay - Domaine Paul Mas
- Fler produkter från Domaine Paul Mas