🍷 Châteauneuf du Pape Rouge från Château Mont-Redon visar en kraftfull och elegant stil med komplexa fruktaromer
🍽️ Den harmoniserar utmärkt med kogt kyckling i rödvin eller en fin ankbröst med sockerärtor
🌿 Detta ädla rödvin förenar druvsorterna Cinsault, Grenache och Mourvèdre från de välkända grusjordarna i Rhône-dalen
förpackningen!
Mer information om Châteauneuf du Pape Rouge - Château Mont-Redon
I glaset uppvisar Châteauneuf du Pape Rouge från Château Mont-Redon en tät purpurröd färg. Om du ger det lite luft genom att virvla, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första doften av Châteauneuf du Pape Rouge avslöjar blåbär, mullbär och björnbär. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Château Mont-Redon Châteauneuf du Pape Rouge imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av en vinikons vinsegment, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta köttiga och silkeslena röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rhône Valley är fängslande med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Mont-Redon Châteauneuf du Pape Rouge
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cinsault, Counoise, Grenache, Mourvèdre, Muscardin, Syrah och Vaccarèse. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i källaren vid kontrollerade temperaturer. Efter att jäsningen är klar .
Matrekommendation för Château Mont-Redon Châteauneuf du Pape Rouge
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Château Mont-Redon