• ♥ För närvarande 22.017 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
ekologisk ekologisk
ekologisk ekologisk
Björnbär, Surkörsbär, svarta vinbär, Eukalyptus, rostat trä, Lakrits, Mynta / citronmeliss och Choklad

🍷 Cigalus Rouge från Gerard Bertrand mognar mjukt i franska ekfat och presenterar en harmonisk fyllighet

🍽️ Njut av detta eleganta rödvin, utmärkt till kalvstek eller coq au vin

🌍 Med en cuvée av förstklassiga druvsorter som Cabernet Sauvignon och Grenache speglar detta vin det utsökta terroir i Languedoc

Cigalus Rouge - Gerard Bertrand

Rött vin Frankrike Frankrike Languedoc-Roussillon (FR)

Årgång

9999
2022
6
12
24
Pris per enhet: 501.68 *
Cigalus Rouge - Gerard Bertrand
Close
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Cigalus Rouge - Gerard Bertrand

Cigalus Rouge av Gerard Bertrand från Languedoc har en tät, purpurröd färg i glaset. Om man snurrar vinglaset visar detta rödvin en hög viskositet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. I glaset avslöjar detta röda vin från Gerard Bertrand aromer av svarta vinbär, svarta körsbär, blåbär, plommon och björnbär, kompletterade med brunt bröd, mörk choklad och vanilj. På gommen börjar Cigalus Rouge från Gerard Bertrand behagligt aromatisk, fruktdriven och balanserad. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Languedoc är fängslande med en vacker eftersmak.

Vinifiering av Gerard Bertrand Cigalus Rouge

Den kraftfulla Cigalus Rouge från Frankrike är en cuvée, ekologiskt vinifierad av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot och Syrah. Cigalus Rouge är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Det faktum att druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot och Syrah trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett inflytande på utvecklingen av årgången som inte kan avfärdas. Detta manifesterar sig bland annat i särskilt väl mogna druvor och ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Cigalus Rouge i flera månader på franska ekfat. Fatlagringen följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.

Matrekommendation för Cigalus Rouge av Gerard Bertrand

Drick detta ekologiska rödvin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C till kalvschnitzel med bönor och tomater, bräserad kyckling i rödvin eller ankbröst med sockerärtor.

Hårda fakta

Typ:
Vin kategori:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Arom:
Björnbär , Eukalyptus , rostat trä , Lakrits , Mynta / citronmeliss , Surkörsbär , Choklad , svarta vinbär
Textur:
köttig , silkeslen
Tillfälle och tema:
Skördefest , Kundgåva , Jul
Land:
Frankrike
Odlingsområde:
Languedoc-Roussillon (FR)
Alkohol i vol%:
15
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Cuvée:
Druvsort cuvée
Mognadslagring:
stort trä
Detaljer om förlängning:
Flaskförvaring , Fransk ek
Hållbarhet i år från årgången:
5
Ekologisk & Biodynamisk:
ekologisk (BIO DE-ÖKO-039)
Stil:
Gamla världen , Odlingsområde med varmt klimat
Passar till:
Mörka rätter
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bordeaux-flaska , elegant , minskad
Kapsyl:
Kork
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Gérard Bertrand - Rue de Narbonne Plage - 11100 Narbonne - France
PID:
70011-FR-RW-BL-1647-19.2
Upp