🍷 Cigalus Rouge från Gerard Bertrand mognar mjukt i franska ekfat och presenterar en harmonisk fyllighet
🍽️ Njut av detta eleganta rödvin, utmärkt till kalvstek eller coq au vin
🌍 Med en cuvée av förstklassiga druvsorter som Cabernet Sauvignon och Grenache speglar detta vin det utsökta terroir i Languedoc
förpackningen!
Mer information om Cigalus Rouge - Gerard Bertrand
Cigalus Rouge av Gerard Bertrand från Languedoc har en tät, purpurröd färg i glaset. Om man snurrar vinglaset visar detta rödvin en hög viskositet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. I glaset avslöjar detta röda vin från Gerard Bertrand aromer av svarta vinbär, svarta körsbär, blåbär, plommon och björnbär, kompletterade med brunt bröd, mörk choklad och vanilj. På gommen börjar Cigalus Rouge från Gerard Bertrand behagligt aromatisk, fruktdriven och balanserad. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Languedoc är fängslande med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Gerard Bertrand Cigalus Rouge
Den kraftfulla Cigalus Rouge från Frankrike är en cuvée, ekologiskt vinifierad av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot och Syrah. Cigalus Rouge är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Det faktum att druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot och Syrah trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett inflytande på utvecklingen av årgången som inte kan avfärdas. Detta manifesterar sig bland annat i särskilt väl mogna druvor och ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Cigalus Rouge i flera månader på franska ekfat. Fatlagringen följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Cigalus Rouge av Gerard Bertrand
Drick detta ekologiska rödvin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C till kalvschnitzel med bönor och tomater, bräserad kyckling i rödvin eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Gérard Bertrand