🍷 Cuvée Angélique Rouge imponerar med sin balanserade stil och en harmonisk textur som är perfekt för njutningsfulla stunder
🍽️ Njut av detta rödvin bäst med en kryddig kikärtscurry eller en delikat torsk med gurk- och senapsgrönsaker
🍇 Från utvalda druvsorter i den soliga vinregionen Languedoc skapas denna fruktiga njutning som får hjärtat hos varje vinälskare att slå snabbare
förpackningen!
Mer information om Cuvée Angélique Rouge - Peter Riegel Weinimport
Cuvée Angélique Rouge från vinodlingsregionen Languedoc presenterar sig i en ljus rubinröd i glaset. Näsan på detta Peter Riegel Weinimport-rödvin visar alla typer av blåbär, svarta vinbär, mullbär och björnbär.
På gommen börjar Cuvée Angélique Rouge från Peter Riegel Weinimport underbart aromatisk, fruktig och balanserad. På gommen är strukturen i detta balanserade röda vin underbart lätt. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Cuvée Angélique Rouge med en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet samtidigt. På slutet glädjer detta ungdomliga vin från Languedoc vinodlingsregion med god längd. Återigen finns det antydningar till mullbär och blåbär.
Vinifiering av Peter Riegel Weinimport Cuvée Angélique Rouge
Grunden för den balanserade Cuvée Angélique Rouge från Languedoc är druvor av olika, utvalda druvsorter. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Cuvée Angélique Rouge noggrant.
Matrekommendation för Peter Riegel Weinimport Cuvée Angélique Rouge
Detta franska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kikärtscurry, pumpagryta eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Peter Riegel Weinimport