🍇 Golden Malagouzia Wine Museum PGI från Tzivani imponerar med sin strålande gyllengula färg och en elegant, silkeslen munkänsla
🍽️ En njutning till stekt forell med ingefära-päron eller till färska wook-grönsaker med fisk, idealisk för varje festligt tillfälle
🌍 Denna utsökta ekologiska vitvin görs av den inhemska druvsorten Malvasia Bianca i den pittoreska vinregionen Makedonien
Golden Malagouzia Wine Museum PGI - Tzivani
förpackningen!
Mer information om Golden Malagouzia Wine Museum PGI - Tzivani
I glaset har det ekologiskt producerade Golden Malagouzia Wine Museum PGI från gården Tzivani en ljus gyllengul färg och presenterar toner av päron i glaset. Till detta kommer inslag av hö och mineralitet.
I gommen öppnar sig Golden Malagouzia Wine Museum PGI från Tzivani med en härlig torrhet, greppighet och aromatik. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta vita vin tillhör den senare gruppen, eftersom det vinifierades med endast 2,1 g restsocker. På gommen är texturen i detta balanserade vita vin underbart silkeslen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Golden Malagouzia Wine Museum PGI med en behaglig smakupplevelse utan att samtidigt sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Makedonien är fängslande med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Golden Malagouzia Wine Museum PGI från Tzivani
Detta balanserade vita vin från Grekland är ekologiskt vinifierat av druvsorten Malvasia Bianca. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen kan Golden Malagouzia Wine Museum PGI fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader.
Matrekommendation för Golden Malagouzia Wine Museum PGI från Tzivani
Njut av detta ekologiska vita vin från Grekland måttligt kylt vid 11 - 13°C till rostad forell med ingefärspäron, wokade grönsaker med fisk eller en fruktig endivesallad.
- Fler produkter från Tzivani