🍷 La Vanidosa No.1 från Bodegas D. Mateos visar en imponerande densitet och fyllighet, mästerligt lagrad i franska barriquer
🍽️ Denna eleganta rödvin harmoniserar perfekt med kikärtscurry eller stekt kalvlever, en njutning vid varje tugga
🇪🇸 Från den berömda vinregionen La Rioja, framställs detta kraftfulla Garnacha-vin uteslutande för hand av utvalda druvor
förpackningen!
Mer information om La Vanidosa No.1 - Bodegas D. Mateos
I glaset har La Vanidosa No.1 från Bodegas D. Mateos en tät, purpurröd färg. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid glasets kant. Den första doften av La Vanidosa No.1 visar toner av björnbär, plommon och blåbär. De fruktiga delarna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som cigarrlåda, enbär och garrigue.
La Vanidosa No.1 från Bodegas D. Mateos är ett bra val för alla vinentusiaster som gillar så lite sötma som möjligt i sitt vin. Samtidigt framstår det dock aldrig som magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin i premium- och sitevinsegmentet. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar La Vanidosa No.1 gommen med en mjuk känsla, utan att samtidigt sakna friskhet. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen La Rioja bjuder på en mycket lång eftersmak. Återigen framträder inslag av björnbär och svarta vinbär.
Vinifiering av La Vanidosa No.1 från Bodegas D. Mateos
Detta kraftfulla rödvin från Spanien är gjort på druvsorten Garnacha. La Vanidosa No.1 är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna spanjor utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna till La Vanidosa No.1 är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 14 månaders mognad på franska ekfat.
Matrekommendation för Bodegas D. Mateos La Vanidosa No.1
Detta spanska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till en måltid. Det passar perfekt till kikärtscurry, pumpagryta eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Bodegas D. Mateos