🍇 Lokalmästaren Cuvée Rot får sin elegans genom en harmonisk vinifikation och mognar i rostfria tankar
🍽️ Ideal till fint ossobuco eller en läcker gåsbröst med ingefära-rödkål
🌿 Den smakmässiga mångfalden från Acolon, Dornfelder och Spätburgunder gör Lokalmästaren Cuvée Rot från Weingut Hammel särskilt unik
förpackningen!
Mer information om Lokalmatador Cuvée Rot halbtrocken - Weingut Hammel
Den eleganta Lokalmatador Cuvée Rot från Weingut Hammel flyter in i glaset med en ljuslila färg. Den första näsan av Lokalmatador Cuvée Rot avslöjar toner av björnbär. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Lokalmatador Cuvée Rot kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktig och sammetslen, eftersom den har vinifierats med en behagligt söt smakprofil. I gommen kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt sammetslen och köttig textur. Local Hero Cuvée Red är fantastiskt friskt och livligt i gommen tack vare sin distinkta fruktsyra. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Pfalz på en lång och härlig smak. Här finns återigen inslag av björnbär. Mineraliska toner från grus- och lössjorden dominerar avslutningen.
Vinifiering av Lokalmatador Cuvée Rot från Weingut Hammel
Basen för den välbalanserade Lokalmatador Cuvée Rot från Tyskland är druvor från druvsorterna Acolon, Dornfelder och Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av löss och grus. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna till vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Lokalmatador Cuvée Rot fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matsrekommendationer för Lokalmatador Cuvée Rot från Weingut Hammel
Detta röda vin från Tyskland avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till ossobuco, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller grönsakscouscous med nötfärsrissoler.