🍏 Martin Schmidt Rivaner Riesling feinherb imponerar med sin fruktiga och samtidigt eleganta stil, som speglar sin ursprung från Baden
🍽️ Njut av detta vita vin bäst med läcker kokos-lime-fiskcurry eller stekt öring med ingefära och päron
🌄 Vingården Kiefer erbjuder här en harmonisk cuvée av Müller-Thurgau och Riesling på flaska, som fascinerar med mineraliska inslag
förpackningen!
Mer information om Martin Schmidt Rivaner Riesling feinherb - Weingut Kiefer
Martin Schmidt Rivaner Riesling från vinodlingsregionen Baden uppenbarar sig i glaset i en briljant skimrande ljusgul färg. Doften av detta vita vin från Baden är fängslande med nyanser av moget äpple, grönt äpple, citron och persika. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
Den lättfotade Weingut Kiefer Martin Schmidt Rivaner Riesling visar oss en otroligt fruktig smak i gommen, vilket inte minst beror på dess kvarvarande söta smakprofil. Detta lätta vita vin är lättfotat och har flera lager i gommen. Martin Schmidt Rivaner Riesling är imponerande fräsch och livlig i gommen tack vare sin koncisa fruktsyra. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Baden, Kaiserstuhl för att vara exakt, är övertygande med en god eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från jordmånen som domineras av lössjord och vulkanisk sten.
Vinifikation av Martin Schmidt Rivaner Riesling från Weingut Kiefer
Det här eleganta vita vinet från Tyskland är gjort av druvsorterna Müller-Thurgau och Riesling. Vinrankorna som producerar druvorna till detta vin växer på lössjord och vulkanisk sten i Baden. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Martin Schmidt Rivaner Riesling fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader.
Matsalsrekommendationer för Weingut Kiefer Martin Schmidt Rivaner Riesling
Detta tyska vita vin njuts bäst kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till fiskcurry med kokos och lime, stekt forell med ingefärspäron eller kålroulader.