Mer information om Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut AOP - Domaine Paul Mas
Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut är ett förstklassigt mousserande vin. Det har en underbart ljus, ljusröd färg. Perlagen på detta mousserande vin är underbart långvarig och fin i glaset. Om man snurrar glaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta mousserande vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta mousserande vin från Domaine Paul Mas presenterar näsan med alla typer av hallon och jordgubbar. Som om inte det redan vore imponerande tillkommer andra smaker som rödvinbär.
Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut smakar behagligt torrt. Det buteljerades med 7,4 gram restsocker. Det här är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, gläder detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Texturen i detta välbalanserade mousserande vin är underbart krispig i gommen. Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut är underbart friskt och livligt i gommen tack vare sin utpräglade fruktsyra. Detta mousserande vin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från Limoux, har en övertygande eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de ler- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifikation av Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut
Den balanserade Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Chardonnay, Chenin Blanc och Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Languedoc. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av kalksten och lera. När druvorna till Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut är perfekt mogna skördas de särskilt snabbt och vid den svalaste möjliga tidpunkten på dagen för att bevara deras smaker. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och pressas försiktigt. Därefter sker jäsningen av basvinerna. När cuvéen har satts samman sker den fortsatta lagringen med hjälp av Méthode Traditionelle, klassisk flaskjäsning. Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut mognar sedan i flera månader i flaskan och degorgeras slutligen.
Matsalsrekommendationer för Domaine Paul Mas Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut
Detta franska mousserande vin avnjuts bäst kylt vid 5 - 7°C. Det passar perfekt till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, lammragout med kikärtor och torkade fikon eller kryddig kastanjesoppa.
Utmärkelser för Martinolles Rosé Crémant de Limoux Brut från Domaine Paul Mas
- Fler produkter från Domaine Paul Mas
Hårda fakta
Medaille