Mer information om Montecillo Gran Reserva Rioja DOCa - Bodegas Montecillo
I glaset har Montecillo Gran Reserva Rioja från Bodegas Montecillo en ljus rubinröd färg, med en övergång till granatröd. Om du snurrar glaset kan du se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte ser vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande ut på glasets väggar. I glaset erbjuder detta röda vin från Bodegas Montecillo aromer av plommon, svarta körsbär, björnbär, morellkörsbär och mullbär, kompletterade med orientaliska kryddor, kakaobönor och pepparkakskryddor. Bodegas Montecillo Montecillo Gran Reserva Rioja glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 2 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna spanjor naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta silkeslena rödvin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Montecillo Gran Reserva Rioja med en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen La Rioja, eller mer exakt från Rioja DOCa, som kan mogna bra, glädjer slutligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Bodegas Montecillo Montecillo Gran Reserva Rioja
Grunden för den balanserade Montecillo Gran Reserva Rioja från La Rioja är druvor från druvsorten Tempranillo. I La Rioja växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på jordar av lera och kalksten. Det är uppenbart att Montecillo Gran Reserva Rioja också bestäms av mer än bara Rioja DOCa-jorden. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse och presenterar sig som exceptionellt komplext. Druvorna till detta röda vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Montecillo Gran Reserva Rioja i ytterligare 26 månader på franska och amerikanska ekfat. Fatlagringen följs av en lång flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Montecillo Gran Reserva Rioja från Bodegas Montecillo
Njut av detta röda vin från Spanien tempererat vid 15 - 18°C till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, boeuf bourguignon eller pumpagryta.
- Fler produkter från Bodegas Montecillo