Mer information om Montecillo Reserva DOCa - Bodegas Montecillo
Montecillo Reserva från Bodegas Montecillo i La Rioja avslöjar en ljus rubinröd färg i vinglaset. Om vinet hålls i en liten vinkel syns en övergång av vinets färg mot granatrött vid kanterna av detta fatlagrade vin. I glaset presenterar detta röda vin från Bodegas Montecillo aromer av svarta vinbär, mullbär, björnbär och blåbär, kompletterade med vanilj, kanel och svart te. Detta torra röda vin från Bodegas Montecillo är för vindrickare som gillar sitt vin torrt. Montecillo Reserva kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1,7 gram restsocker. Tack vare sin vitala fruktsyra är Montecillo Reserva underbart fräsch och livlig i gommen. Detta mogna rödvin från vinodlingsregionen La Rioja bjuder på en fantastisk längd i eftersmaken. Återigen finns det inslag av björnbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstens- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Bodegas Montecillo Montecillo Reserva
Detta balanserade rödvin från Spanien är gjort på druvsorten Tempranillo. Druvorna växer under optimala förhållanden i La Rioja. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. Lagringen på fat följs av en lång lagring på flaska, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Bodegas Montecillo Montecillo Reserva
Detta spanska vin bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, kålroulader eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Bodegas Montecillo