Mer information om Museum Real Reserva DO Cigales - Finca Museum
I glaset uppvisar Museum Real Reserva Cigales från Finca Museum en tät rubinröd färg. Om man lutar glaset lite kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. I doften av detta röda vin från appellationen Kastilien - León känner vi toner av alla typer av röda och svarta bärfrukter, kompletterade med kryddiga nyanser. På gommen öppnar Museum Real Reserva Cigales från Finca Museum behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är verkligen. Detta röda vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 0,2 g restsocker. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Museum Real Reserva Cigales gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Kastilien - León glädjer slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Finca Museum Real Reserva Cigales
Detta kraftfulla röda vin från Spanien är tillverkat av druvsorten Tempranillo. Museum Real Reserva Cigales är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna spanjor utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor. Lagringen på träfat följs av en lång period av flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Finca Museum Real Reserva Cigales
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till osso buco, omelett med lax och fänkål eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Finca Museum