konsultation!
förpackning!
leverans!
Napier Red Medallion från vinodlingsregionen Västra Kapprovinsen presenteras i ett tätt purpurrött glas. När Bordeaux-glaset hålls i en liten vinkel framträder en charmig granatröd nyans i kanten. När man snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket återspeglas i klara kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan på Napier Red Medallion presenterar nyanser av plommon. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta sydafrikanska vin glädjer med sin elegant torra smak. Det tappades på flaska med 2,6 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet, förtrollar detta sydafrikanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I gommen är texturen i detta kraftfulla rödvin underbart kraftfull. Med sin vitala fruktsyra är Napier Red Medallion underbart fräsch och livlig på gommen. I avslutningen gläder detta mycket lagringsdugliga vin från vinodlingsregionen Västra Kapprovinsen med sin extraordinära längd. Återigen dyker inslag av plommon upp.
Vinifiering av Napier Vineyards Napier Red Medallion
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot och Petit Verdot är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvéen Napier Red Medallion från Napier Vineyards. När druvorna till Napier Red Medallion är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna den snabbaste vägen till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och barriquer på 225 liter vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Napier Red Medallion fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Napier Vineyards Napier Red Medallion
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till purjolökstortilla, bräserad kyckling i rödvin eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Napier Vineyards