- Detta karaktärsfulla vitt vin harmonierar utmärkt med kokos-lime-fiskcurry eller grönsallad med rödbeta
- Uppfostran i ståltank gör detta tyska vitt vin särskilt lätt
- En idealisk vit vin, utmärkt som en sammanhängande dryck för en rad olika tillfällen
Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb - Stefan Müller
förpackningen!
Mer information om Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb - Stefan Müller
I glaset visar Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb från Stefan Müller en briljant skimrande ljusgul färg. Buketten av detta vitt vin från Saar förtrollar med toner av Grönt Äpple, Kvitten och Persika. Just dess fruktbetonade natur gör denna vin så speciell.
Den lättfotade Stefan Müller Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb visar oss en otroligt fruktbetonad smak på gommen, vilket naturligtvis också beror på dess restsöta smakprofil. På gommen presenterar sig texturen av detta lättfotade vitt vin underbart lätt och krispig. Genom sin närvarande fruktsyra visar sig Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb på gommen exceptionellt frisk och livlig. Finalen av detta ungdomliga vita vin från regionen Saar övertygar slutligen med en god eftersmak. Avslutningen åtföljs dessutom av mineraliska facetter från de skifferdominerade jorden.
Vinifikation av Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb från Stefan Müller
Detta eleganta vita vin från Tyskland pressas från druvsorten Riesling. I Saar växer vinrankorna, som producerar druvorna för detta vin, på jordar av skiffer. Vid optimal mognad plockas druvorna för Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb utan användning av slitstarka och lite selektiva druvplockare uteslutande för hand. Efter skörden kommer vintrauben snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas varsamt. Därefter följer jäsningen i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av en mognad på några månader på den fina jästen innan vinet slutligen tappas.
Maträttsförslag för Niedermenniger Herrenberg Riesling Feinherb från Stefan Müller
Njut av detta vita vin från Tyskland helst väl kylt vid 8 - 10°C som ett komplement till Kokos-Lime-Fiskcurry, Grönsallad med rödbetor eller Spaghetti med Yoghurt-Mynt-Pesto.
- Fler produkter från Stefan Müller