Mer information om Grand Cru Classé Rouge Pessac-Léognan AOP - Domaine de Chevalier
Pessac-Léognan Rouge från Domaine de Chevalier i Bordeaux har en tät, rubinröd färg i det virvlade glaset. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär, viol och björnbär, som avrundas av kryddnejlikor från fatlagringen.
Vinet har en elegant torr smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i Icon-segmentet, förtrollar detta franska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta silkeslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pessac-Léognan, är fängslande med sin extraordinära efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av ler- och grusdominerade jordar.
Vinifiering av Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Rouge
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike vinifieras från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och grus. Pessac-Léognan Rouge är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna till Pessac-Léognan Rouge uteslutande för hand, utan hjälp av straffande och knappt selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Pessac-Léognan Rouge ytterligare 16 månader på ekfat.
Matrekommendation för Pessac-Léognan Rouge från Domaine de Chevalier
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, kålroulader eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
Utmärkelser för Pessac-Léognan Rouge från Domaine de Chevalier
- Fler produkter från Domaine de Chevalier