Mer information om Grand Cru Saint-Emilion AOC - Château Rozier
Château Rozier Saint-Emilion Grand Cru är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i kyrkfönstren vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Bordeaux övertygar med aromer av plommon, svarta körsbär, björnbär och plommon. Det är just dess fruktiga natur som gör detta vin så speciellt.
Château Rozier Saint-Emilion Grand Cru imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 1,3 gram restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vin i denna prisklass, förtrollar detta franska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta silkeslena och täta röda vin presenterar sig fullt av tryck och komplexitet på gommen. Tack vare sin vitala fruktsyra är Saint-Emilion Grand Cru fantastiskt fräsch och livlig på gommen. I finishen glädjer detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till mullbär och svarta vinbär. I finishen ansluter mineralnoter från grus- och marldominerade jordar.
Vinifiering av Château Rozier Saint-Emilion Grand Cru
Den kraftfulla Saint-Emilion Grand Cru från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av sand, kalksten, lera, grus och märgel. Det ovanliga med skapandet av detta toppvin från Château Rozier är att druvorna växer på stenterrasser i Saint-Émilion Grand Cru (FR). Denna traditionella form av vingårdsdesign är tyvärr mycket detaljerad och hittas därför sällan längre. Naturligtvis bestäms Saint-Émilion Grand Cru också av klimat- och stilistiska faktorer Saint-Émilion Grand Cru. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt framstående sätt. Mognaden hos druvorna till detta vin av Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot påverkas i mycket hög grad av klimatet i odlingsområdet. I Bordeaux trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att optimal mognad har säkerställts. Efter skörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Saint-Emilion Grand Cru från Château Rozier
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, citronchilikyckling med bulgur eller bakade fårostpaket.
- Fler produkter från Famille Saby