🍷 Pinot från Sonnenberg visar en exquisit balans och förför med en sammetslen munkänsla
🍽️ Ideal till sparrissallad med quinoa eller stekt forell med ingefära-päron
🌍 Tillverkad av de bästa druvorna från den legendariska Pinot Noir-druvan av Birgit Braunstein i Burgenland
förpackningen!
Mer information om Pinot vom Sonnenberg - Birgit Braunstein
I glaset avslöjar den ekologiskt producerade Pinot vom Sonnenberg från Birgit Braunstein en ljus ljusröd färg. Näsan på detta röda vin från Burgenland förför med aromer av plommon och surkörsbär. Om vi spårar aromen ytterligare kommer älskling och skogsgolv att spela.
Detta röda vin från Birgit Braunstein är något för vinkännare som föredrar 0,0 gram socker i sitt vin. Pinot från Sonnenberg kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1 gram restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. På grund av sin livliga fruktsyra presenterar Pinot vom Sonnenberg sig underbart fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland övertygar äntligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Birgit Braunstein Pinot vom Sonnenberg
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. Endast de bästa druvorna användes för detta exceptionellt balanserade vin med en enda sort från Birgit Braunstein. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker därefter i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognad under flera månader i ekfat.
Matrekommendation för Birgit Braunstein Pinot vom Sonnenberg
Detta österrikiska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, rostad forell med ingefära-päron eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Birgit Braunstein