🍷 Sancerre Rouge AOC från Domaine Bailly-Reverdy utmärker sig genom sin eleganta och silkeslena textur
🍽️ Denna utsökta rödvin harmoniserar perfekt med gåsbröst och bräserad kyckling
🌍 Vinrankorna växer i de mineralrika jordarna i Val de Loire och ger vinet dess unika karaktär
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Sancerre Rouge AOC - Domaine Bailly-Reverdy
Domaine Bailly-Reverdy Sancerre Rouge är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart klar, ljusröd färg. Detta franska röda vin har också en övergång till granatrött. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset presenterar detta röda vin från Domaine Bailly-Reverdy aromer av blåbär, svarta körsbär, svarta vinbär, björnbär och mullbär, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i denna prisklass förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart silkeslen och köttig. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsområdet Val de Loire är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de kalksten- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Sancerre Rouge från Domaine Bailly-Reverdy
Det balanserade Sancerre Rouge från Frankrike är ett vin med en enda druvsort som framställs av druvan Pinot Noir. I Val de Loire växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av kalksten och lera. Efter skörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning .
Matrekommendation för Domaine Bailly-Reverdy Sancerre Rouge
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, bräserad kyckling i rött vin eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Domaine Bailly-Reverdy