Mer information om Sankt Laurent - Glatzer
Med Glatzer Sankt Laurent kommer ett förstklassigt rött vin in i det virvlande glaset. Det har en underbart klar, ljusröd färg. I doften avslöjar detta Glatzer-rödvin alla typer av blåbär, moreller, björnbär, plommon och svarta körsbär. Som om inte det redan vore imponerande tillkommer vanilj, svart te och pepparkakskrydda på grund av lagringen på små träfat.
Detta österrikiska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta österrikiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en enormt köttig textur. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsområdet Niederösterreich övertygar med sin långa eftersmak. Återigen dyker inslag av svarta körsbär och plommon upp. I eftersmaken ansluter mineralnoter från ler- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Glatzer Sankt Laurent
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Saint Laurent. Endast de bästa druvorna skördades för detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Glatzer. Druvorna växer under optimala förhållanden i Niederösterreich. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och sand. Druvorna till detta röda vin från Österrike skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders lagring på ekbarriquer.
Matrekommendation för Glatzer Sankt Laurent
Drick detta röda vin från Österrike vid en temperatur på 15 - 18°C till bräserad kyckling i rött vin, penne med rucola eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Weingut Glatzer