- Detta vita vin med stark karaktär passar perfekt till spaghetti med kapris- och tomatsås eller pasta med korvklimpar
- Detta vin från Rheingau är särskilt välbalanserat för finsmakaren
- Detta tyska vita vin är perfekt som ett harmoniskt balkongvin (terrass är också möjligt!) eller som ett sommarvin
förpackningen!
Mer information om Weißer Burgunder trocken - Joachim Flick
Weißer Burgunder från vinodlingsregionen Rheingau avslöjar sig i glaset i en ljus ljusgul. Den första näsan av Weißer Burgunder smeker med toner av papaya, mango och physalis. De fruktiga aspekterna av buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har tappats på flaska med endast 2,7 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. I gommen har detta välbalanserade vita vin en härligt krämig konsistens. Tack vare den närvarande fruktsyran är denna Pinot Blanc exceptionellt fräsch och livlig i gommen. I avslutningen glädjer detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Rheingau äntligen med bra längd. Återigen finns det inslag av äpple och physalis.
Vinifiering av Pinot Blanc från Joachim Flick
Den balanserade Pinot Blanc från Tyskland är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Pinot Blanc. Efter skörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan vid kontrollerade temperaturer. I slutet .
Matrekommendation för Weißer Burgunder av Joachim Flick
Detta tyska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till spaghetti med kapris och tomatsås, pumpagryta eller omelett med lax och fänkål.
- Fler produkter från Weingut Joachim Flick