🍷 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion AOC från Château Pavie erbjuder en kraftfull lagring i ädla ekfat och fascinerar med en tät textur
🍽️ Perfekt tempererad vid 15-18°C harmoniserar den idealiskt med kikärtscurry, purjolökstortilla och mustiga nudlar
🌿 Druvorna Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon frodas i de minerala jorden i Saint-Émilion och ger vinet dess oemotståndliga karaktär
1er Grand Cru Classé Saint-Émilion AOC - Château Pavie
förpackningen!
Mer information om 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion AOC - Château Pavie
I glaset erbjuder 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion från Château Pavie en tät karmosinröd färg. Med lite exponering i sidled får Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och avslöjar underbart uttrycksfulla aromer av plommon och björnbär, avrundade av tobak och läder som bidrar till fatlagringen.
I gommen öppnar sig 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion från Château Pavie underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Detta vin från vinodlingsområdet Bordeaux, som är mycket väl lämpat för lagring, har en mycket lång eftersmak. Återigen finns det inslag av björnbär och plommon. I avslutningen kommer mineraltoner från de ler- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Pavie 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion
Detta kraftfulla rödvin från Frankrike är gjort på druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera och kalksten. När druvorna till 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av slitsamma och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château Pavie 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kikärtscurry, purjolökstortilla eller pasta med korvklimpar.
Utmärkelser för 1er Grand Cru Classé Saint-Émilion från Château Pavie
Detta vin från Saint-Emilion glädjer inte bara oss, utan också kända vinkritiker har tilldelat det 90 poäng och mer. Bland betygen för årgång 2015 finns
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 96-98 poäng
- James Suckling - 100 poäng
- Fler produkter från Château Pavie