Mer information om Banyuls Vin Doux Naturel - Gérard Bertrand
Om man lutar glaset en aning kan man se en övergång i färgtonen mot kanterna på detta fatlagrade vin. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, avslöjar detta starkvin en hög densitet och fyllighet, vilket visas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I doften avslöjar detta Gérard Bertrand Fortified Wine alla sorters svarta körsbär, damsoner, plommon, björnbär och blåbär.
Banyuls Vin Doux Naturel kan med rätta beskrivas som särskilt fruktdrivet och sammetslent, eftersom det har vinifierats med en underbart söt smakprofil. På tungan kännetecknas detta kraftfulla starkvin av en otroligt tät konsistens. Avslutningen på detta Banyuls från vinodlingsregionen Roussillon, eller mer exakt från Banyuls, glädjer slutligen med betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från de skifferdominerade jordarna.
Vinifiering av Gérard Bertrand Banyuls Vin Doux Naturel
Detta kraftfulla starkvin från Frankrike är gjort på druvsorterna Grenache och Grenache Gris. I Roussillon växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av skiffer. Banyuls Vin Doux Naturel är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna för Banyuls Vin Doux Naturel uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare.
Matrekommendation för Gérard Bertrand Banyuls Vin Doux Naturel
Njut av denna Banyuls från Frankrike tempererad vid 15 - 18°C som tillbehör till thailändsk gurksallad, persika-passionsfruktsdessert eller björnbärsgrädddessert.
- Fler produkter från Gérard Bertrand