✨ Bechtheimer Chardonnay trocken från Dr. Koehler fascinerar med sin elegant torra stil och finstämd balans
🍽️ Njut av den idealiskt till läckra rätter som kokos-lime fiskcurry och färsk endiviesallad
🍇 Denna rena Chardonnay från Rheinhessen imponerar med sina kvalitetsdruvor som växer i förstklassiga lägen
förpackningen!
Mer information om Bechtheimer Chardonnay trocken - Dr. Koehler
Den lättfotade Bechtheimer Chardonnay från Dr. Koehler kommer in i glaset med en lysande gyllengul färg. Den första näsan av Bechtheimer Chardonnay smickrar med päron, kvitten och nashipäron. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som rostad mandel, spröd och solvärmd sten.
Dr. Koehler Bechtheimer Chardonnay imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i det högkvalitativa sortimentet, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. Lättfotat och mångfacetterat presenterar detta skarpa vita vin sig på gommen. I avslutningen bjuder detta vita vin från vinodlingsregionen Rheinhessen på en härlig längd. Återigen finns det antydningar till nashipäron och kvitten. I avslutningen tillkommer mineraliska toner från jordmånen som domineras av löss och silikatsten.
Vinifiering av Bechtheimer Chardonnay av Dr. Koehler
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Chardonnay. Endast de bästa druvorna har använts till detta underbart eleganta vin av en enda sort från Dr. Koehler. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheinhessen. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av sand, silikatsten, lössjord, sandsten, märgel och brunjord. Druvorna till detta vita vin från Tyskland skördas uteslutande för hand vid optimal mognad. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på ekfat.
Matrekommendation för Dr. Koehler Bechtheimer Chardonnay
Detta tyska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det passar perfekt till en fiskcurry med kokos och lime, en fruktig endivsallad eller spagetti med yoghurt-mynta-pesto.
- Fler produkter från Weingut Dr. Koehler