🍷 Camino Rosado övertygar med sin lysande purpurgröna färg och en elegant fräschör med endast 1,5 gram restsocker
🍽️ Njut av denna rosévin bäst med raffinerad purjolökssoppa eller exotisk kokos-lime-fiskcurry
🌍 Tillverkad av Parra Jiménez från den välkända vinregionen Kastilien - La Mancha visar denna veganska Tempranillo sina enastående egenskaper
förpackningen!
Mer information om Camino Rosado - Parra Jiménez
Camino Rosado från vinodlingsregionen Kastilien - La Mancha uppenbarar sig i glaset i ljust lila, ljusrött, hallonrosa. Detta torra rosévin från Parra Jiménez är perfekt för purister som gillar sitt vin torrt. Camino Rosado kommer redan mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1,5 gram restsocker. Detta silkeslena rosévin är balanserat och har flera lager i gommen. Tack vare den fina fruktsyran är Camino Rosado underbart friskt och livligt i gommen. Finalen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Kastilien - La Mancha överraskar slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Camino Rosado från Parra Jiménez
Den balanserade Camino Rosado från Spanien är ett vin med en enda sort, vinifierad vegan från druvsorten Tempranillo. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av. När vinet är färdigt harmoniseras Camino Rosado noggrant.
Matrekommendation för Parra Jiménez Camino Rosado
Detta rosévin från Spanien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt komplement till purjolökssoppa, fiskcurry med kokos och lime eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Parra Jiménez