🍷 Saint Émilion Grand Cru från Château Bernateau imponerar med sin eleganta torrhet och exceptionella täthet
🍽️ Ideal till kalvtopp eller gåsbröst kompletterar detta rödvin varje festlig middag perfekt
🌍 Denna ädla dryck förenar de klassiska druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot från de bästa vinlägena i Bordeaux
förpackningen!
Mer information om Saint Émilion Grand Cru AOC - Château Bernateau
Château Bernateau Saint Émilion Grand Cru är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Med en liten rörelse i sidled får rödvinsglaset en charmig granatröd nyans i kanten. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. Denna franska cuvée avslöjar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, björnbär, blåbär och mullbär i glaset. Till detta kommer inslag av ek, rostad barrique och cigarrlåda.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I avslutningen glädjer detta mycket lagringsbara röda vin från Bordeaux vinodlingsregion med bra längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och mullbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de sand- och grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Saint Émilion Grand Cru från Château Bernateau
Grunden för det kraftfulla Saint Émilion Grand Cru från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sand och grus. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Rekommenderad mat för Saint Émilion Grand Cru från Château Bernateau
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Château Bernateau