🍷 Upplev kraften av Châteauneuf-du-Pape från Château Sixtine med dess komplexa arom av mulberry, körsbär och en touch av vanilj från fatlagring
🍽️ Njut av detta fylliga rödvin till sjudda kyckling eller mört ossobuco för en oförglömlig middagsupplevelse
🌍 Tillverkad av de ädla druvsorterna Garnacha, Mourvèdre och Syrah, växer detta exceptionella vin i de soliga vinbackarna i södra Rhône-dalen
förpackningen!
Mer information om Châteauneuf-du-Pape AOC - Château Sixtine
Den kraftfulla Châteauneuf-du-Pape från Château Sixtine skimrar i glaset med en tät lila röd. Näsan på detta Château Sixtine-rödvin avslöjar alla typer av mullbär, svarta körsbär, blåbär, plommon och sultanrussin. Som om det inte redan var imponerande tillför åldrandet i små träfat kakaobönor, vanilj och kanel.
Châteauneuf-du-Pape från Château Sixtine är perfekt för alla vinkännare som gillar torrt. Men den är aldrig gles eller spröd, vilket man naturligtvis förväntar sig av ett vin. Detta köttiga och täta rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen i södra Rhône-dalen, närmare bestämt från Châteauneuf-du-Pape, glädjer sig äntligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av sand och kalksten.
Vinifiering av Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape
Grunden för den kraftfulla Châteauneuf-du-Pape från södra Rhônedalen är druvor från sorterna Garnacha, Mourvèdre och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i södra Rhônedalen. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av mull, sand, kalksten och lera. När druvorna till Châteauneuf-du-Pape har uppnått perfekt fysiologisk mognad skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördetröskor. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders mognadslagring på ekfat.
Matrekommendation för Châteauneuf-du-Pape från Château Sixtine
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till osso buco, bräserad kyckling i rött vin eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram.
Utmärkelser för Châteauneuf-du-Pape från Château Sixtine
Detta vin från Châteauneuf-du-Pape glädjer inte bara oss, utan också kända vinkritiker har tilldelat det 90 poäng och mer. Bland betygen finns
- Decanter - 93 poäng
- Fler produkter från Diffonty - Chateau Sixtine