Mer information om Merlot trocken - Kirchner
Merlot från Kirchner i Pfalz har en tät, lila färg i glaset. Näsan på detta Kirchner-rödvin visar alla typer av mullbär, blåbär, svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som ek, rökt kött och bokrök.
I gommen börjar Kirchners Merlot underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Vissa viner är torra, andra knastertorra. Detta rödvin tillhör den senare gruppen, eftersom det vinifierades med endast 1,9 g restsocker. I gommen har detta kraftfulla rödvin en underbart tät struktur. På grund av sin kortfattade fruktsyra är Merlot exceptionellt fräsch och livlig på gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Pfalz glädjer sig äntligen med sin betydande efterklang.
Vinifiering av Kirchner Merlot
Detta kraftfulla röda vin från Tyskland vinifieras från druvsorten Merlot. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Merlot uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Detta följs av jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Merlot i flera månader på ekfat.
Mat rekommendation för Kirchner Merlot
Detta tyska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18 °C. Det är ett perfekt vin till bräserad kyckling i rött vin, grönsakscouscous med köttbullar eller lammgryta med kikärter och torkade fikon.
- Fler produkter från Kirchner