🍷 Upptäck den eleganta fräschören hos Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne med sin glänsande platinagula färg och rika aromer
🍽️ Njut av detta vitt vin perfekt kylt till läckra kålrouletter eller saftig torsk med gurk-senap-grönsaker
🇫🇷 Tillverkat av de ädla druvorna Gros Manseng och Sauvignon Blanc visar vingården Parlemont sin skicklighet i Gascognen
förpackningen!
Mer information om Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne IGP - Parlemont
Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne från vinodlingsregionen Gascogne avslöjar sig i glaset i en briljant skimrande platinagul, ljusgul. Buketten av detta vita vin från Gascony förför med anteckningar av guava, ananas, papaya och lime. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs kakaobönor, kanel och mörk choklad till.
Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det tappades på flaska med 5,6 gram restsocker. Detta är inte en självklarhet för ett vin i instegsklassen, så denna fransman förtrollar naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Lättfotat och mångfacetterat, detta täta vita vin presenterar sig på gommen. Med sin nuvarande fruktsyra är Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne imponerande fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Gascogne glädjer slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Parlemont Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne
Den eleganta Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Gros Manseng och Sauvignon Blanc. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Rekommenderad mat för Les Mariés Sauvignon Gros Manseng Côtes de Gascogne från Parlemont
Detta vita vin från Frankrike avnjuts bäst väl kylt vid 8-10°C. Det är ett perfekt komplement till kålroulader, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller pasta med korvklimpar.
- Fler produkter från Parlemont