✨ Lignum Blanco Penedès D.O. av Albet I Noya imponerar med sin eleganta utveckling och de subtila aromerna från små ekfat
🍽️ Njut av detta veganska vitvin som passar perfekt till läcker spenatgratäng med mandlar eller raffinerade spaghetti med kapris-tomatsås
🍇 Denna utsökta cuvée förenar de ädla druvsorterna Chardonnay, Sauvignon Blanc och Xarel-lo från den soliga regionen Penedès
förpackningen!
Mer information om Lignum Blanco Penedès DO - Albet I Noya
Albet I Noya Lignum Blanco Penedès D.O. är ett förstklassigt veganskt vitt vin. Här visar det upp en underbart lysande, ljusgul färg. Denna spanska cuvée smickrar glaset med härligt uttrycksfulla toner av guava, mango, papaya och galliamelon. Till detta kommer inslag av andra frukter.
I gommen öppnar sig Lignum Blanco Penedès D.O. från Albet I Noya underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Detta sammetslena vita vin är lättfotat och mångfacetterat och presenterar sig på gommen. Fruktsyran i Lignum Blanco Penedès D.O. är anmärkningsvärt mild och gör detta vin underbart smidigt. I avslutningen glädjer detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Katalonien äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det inslag av äpple och mango.
Vinifiering av Lignum Blanco Penedès D.O. från Albet I Noya
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart eleganta cuvéen Lignum Blanco Penedès D.O. från Albet I Noya är druvorna Chardonnay, Sauvignon Blanc och Xarel-lo. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små trähus vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på ekbarriquer. När vinet är färdigt harmoniseras Lignum Blanco Penedès D.O. noggrant.
Matrekommendation för Albet I Noya Lignum Blanco Penedès D.O.
Detta veganska vita vin från Spanien avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C som tillbehör till pasta med korvklumpar, spenatgratäng med mandlar eller spagetti med kapris-tomatsås.
- Fler produkter från Albet i Noya