🍷 Lo Petit Pau Priorat DOQ från Celler Hidalgo imponerar med sin kraftfulla och silkeslena stil
🥗 Den passar perfekt till läckra rätter som kalv-löks-gratäng och citron-chili-kyckling
🌍 Detta utsökta ekologiska rödvin förenar de finaste druvsorterna från den välrenommerade vinregionen Katalonien
Lo Petit Pau Priorat DOQ - Celler Hidalgo
förpackningen!
Mer information om Lo Petit Pau Priorat DOQ - Celler Hidalgo
Med Celler Hidalgo Lo Petit Pau PrioratQ kommer ett förstklassigt ekologiskt rödvin in i glaset. Det har en underbart tät, purpurröd färg. I näsan avslöjar detta Celler Hidalgo-rödvin alla typer av sura körsbär, björnbär och svarta vinbär.
Detta röda vin från Celler Hidalgo är perfekt för vinälskare som gillar det helt torrt. Lo Petit Pau PrioratQ kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,3 gram restsocker. Detta silkeslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Lo Petit Pau PrioratQ med en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Katalonien med en vacker längd. Återigen dyker antydningar om surkörsbär och svarta vinbär upp.
Vinifiering av Lo Petit Pau PrioratQ från Celler Hidalgo
Detta kraftfulla röda vin från Spanien är organiskt cuvéed från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot och Syrah. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Lo Petit Pau PrioratQ från Celler Hidalgo
Denna spanjor avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till raketpenne, kalv- och lökgryta eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Hidalgo