- Detta karaktärsfulla rödvin passar perfekt till Boeuf Bourguignon eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger sås
- Hans ursprung från Bordeaux gör detta vin till en typisk representant för viner från Gamla världen
- Detta franska rödvin är utmärkt som en sammanhängande dryck till en mängd olika rätter & tillfällen
Margaux Cru Bourgeois - Château Labegorce
förpackningen!
Mer information om Margaux Cru Bourgeois - Château Labegorce
Margaux Cru Bourgeois från Château Labegorce i Bordeaux har en tät, rubinröd färg i vinglaset. När glaset virvlas avslöjar detta röda vin en hög viskositet, som kan ses i kyrkfönster vid kanten av glaset. Med lite tid i glaset avslöjar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av plommon, blåbär, björnbär och surkörsbär, avrundade med andra fruktiga nyanser.
Château Labegorce Margaux Cru Bourgeois är ett behagligt torrt vin. Det här röda vinet är aldrig grovt eller stramt, som man kan förvänta sig av ett vin från Icon-segmentet. Avslutningen på detta röda vin från Bordeaux-regionen, eller mer exakt från Margaux, är imponerande med en härlig eftersmak.
Vinifiering av Margaux Cru Bourgeois från Château Labegorce
Basen för det kraftfulla Margaux Cru Bourgeois från Bordeaux är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Margaux Cru Bourgeois kännetecknas tydligt av mer än bara Margaux-jordmånen. Det här franska vinet kan beskrivas som ett Old World-vin i ordets rätta bemärkelse, med en exceptionellt imponerande presentation. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas omsorgsfullt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognad på den fina jästfällningen under flera månader innan vinet slutligen buteljeras.
Vinrekommendation för Margaux Cru Bourgeois från Château Labegorce
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till ossobuco, boeuf bourguignon eller grönsakscouscous med nötköttsrissoles.