- Detta röda vin av en enda sort är ett utmärkt komplement till rätter som lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller boeuf bourguignon
- Detta vin från Kastilien - León är behagligt kraftfullt för finsmakaren
- Ett kraftfullt rött vin, utmärkt som ett harmoniskt höstvin
förpackningen!
Mer information om Mas de Leda - Bodegas Leda
Bodegas Leda Mas de Leda är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Doften av detta röda vin från Kastilien - León förtrollar med nyanser av björnbär, svarta vinbär, blåbär och mullbär. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
Detta torra rödvin från Bodegas Leda är precis rätt för vinkännare som inte kan dricka sitt vin torrt nog. Mas de Leda kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 2 gram restsocker. Detta täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Med sin livliga fruktsyra är Mas de Leda underbart friskt och livligt på gommen. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Kastilien - León imponerar slutligen med en god eftersmak.
Vinifiering av Mas de Leda från Bodegas Leda
Den kraftfulla Mas de Leda från Spanien är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Tempranillo. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Bodegas Leda Mas de Leda
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till purjolökstortilla, pumpagryta eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Bodegas Leda