🍷 Mas La Roca Rosado från Vallformosa imponerar med sin ljusa, klarröda färg och en smältande textur som förför sinnena
🍽️ Njut av denna utsökta rosévin kyld som den perfekta följeslagaren till stekt forell med ingefära-päron eller krispig wokgrönsaker
🌍 Denna balanserade dryck kommer från de välkända vingårdarna i Katalonien och är gjord av de ädla druvsorterna Merlot, Sumoll och Tempranillo
förpackningen!
Mer information om Mas La Roca Rosado - Vallformosa
Mas La Roca Rosado från Vallformosa i Katalonien avslöjar en ljus, ljusröd färg i vinglaset. Den första näsan av Mas La Roca Rosado presenterar nyanser av hallon och jordgubbar. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta spanska vin smakar behagligt torrt. Det buteljerades med bara 1,3 gram restsocker. Detta är ett riktigt kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och så, trots sin torrhet, glädjer detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen kännetecknas detta balanserade rosévin av en otroligt lätt och smältande textur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Mas La Roca Rosado exceptionellt fräsch och livlig i gommen. Detta rosévin från vinodlingsregionen Katalonien, eller mer exakt från DO Penedès, har en god eftersmak.
Vinifiering av Mas La Roca Rosado från Vallformosa
Basen för det balanserade Mas La Roca Rosado från Katalonien är druvor från sorterna Merlot, Sumoll och Tempranillo. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av lagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen buteljeras.
Matsalsrekommendation för Mas La Roca Rosado från Vallformosa
Detta rosévin från Spanien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C som tillbehör till stekt forell med ingefära, bakade äpplen med yoghurtsås eller wokade grönsaker med fisk.