🍷 Mayschosser Spätburgunder torra från Deutzerhof är ett mästerverk av elegant vinifiering med fina aromer av surkörsbär och kanel
🍽️ Perfekt anpassad till grönsaks-couscous med nötköttbullar eller gåsbröst med ingefära-rödkål ger den oförglömliga smakupplevelser
🌍 Tillverkad av den ädla druvsorten Spätburgunder frodas detta vin i den pittoreska vinregionen Ahr på skiffer- och sandstenar
förpackningen!
Mer information om Mayschosser Spätburgunder trocken - Deutzerhof
Mayschosser Spätburgunder från vingården Deutzerhof i Ahr-regionen har en lysande, ljusröd färg i vinglaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett rödvinsglas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av moreller, damson, plommon och mullbär, som avrundas av kanel, vanilj och pepparkakskryddor, vilka har tillkommit genom fatlagringen.
Vinet har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är texturen i detta lättfotade röda vin underbart lätt. I finishen glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Ahr äntligen med god längd. Återigen visas antydningar till plommon och svart körsbär. I finishen ansluter mineralnoter från skiffer och sandsten dominerade jordar.
Vinifiering av Deutzerhof Mayschosser Pinot Noir
Detta eleganta röda vin från Tyskland är tillverkat av druvsorten Pinot Noir. I Ahr-regionen växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av skiffer och sandsten. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Mayschosser Spätburgunder i flera månader på ekfat.
Mat rekommendation för Mayschosser Spätburgunder från Deutzerhof
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsakskuskus med köttbullar, purjolökstortilla eller gåsbröst med rödkål och mejram.
- Fler produkter från Deutzerhof