🍷 Pomerol AOP - Château Chantalouette är ett verkligt elegant rödvin med en sammetslen textur och en imponerande fyllighet
🍽️ Njut av denna läckra dryck perfekt till stekt kalvlever med äpplen eller en smakrik grönsaksgryta med pesto
🌍 Tillverkad av utvalda Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot-druvor, kännetecknas detta vin av de mineralrika jorden i Pomerol-regionen
Pomerol AOP - Château Chantalouette
förpackningen!
Mer information om Pomerol AOP - Château Chantalouette
Pomerol från Château Chantalouette i Bordeaux har en tät, purpurröd färg i glaset. Om man lutar glaset något kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första näsan i Pomerol presenterar nyanser av jordgubbar, svarta vinbär och hallon. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av toner av fatlagring som ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Château Chantalouette Pomerol är underbart torrt. Detta rödvin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. I eftersmaken imponerar detta mogna rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux med sin avsevärda längd. Återigen finns det inslag av hallon och jordgubbar. I avslutningen kommer mineraltoner från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château Chantalouette Pomerol
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot är utgångspunkten för Château Chantalouettes förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Pomerol. I Bordeaux växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på grusjordar. Utan tvekan bestäms Pomerol också av klimat- och stilistiska faktorer Pomerol. Detta franska vin kan beskrivas i ordets bästa mening som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Pomerol uteslutande för hand, utan hjälp av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Pomerol fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 18 månader.
Matrekommendation för Pomerol från Château Chantalouette
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsaksgryta med pesto, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller kokt kalvkött med bönor och tomater.
- Fler produkter från Château Chantalouette