Mer information om Rheingau Riesling trocken - Robert Weil
Rheingau Riesling från Robert Weils penna från Rheingau erbjuder en lysande, ljusgul färg i det virvlade glaset. Doften av detta vita vin från Rheingau är fängslande med toner av nashipäron, persika, aprikos och persika från vingården. Om vi spårar aromerna ytterligare tillkommer grönpeppar, libbsticka och garrigue.
Detta tyska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med 8,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och så förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade vita vin av en otroligt lätt och krispig textur. Rheingau Riesling är imponerande friskt och livligt i gommen med sin tydliga fruktsyra. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Rheingau är fängslande med sin betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de lössdominerade jordarna.
Vinifiering av Rheingau Riesling av Robert Weil
Grunden för den eleganta Rheingau Riesling från Rheingau är druvor från Riesling-druvsorten. I Rheingau växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av löss. När druvorna till Rheingau Riesling är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan Rheingau Riesling fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i flera månader.
Matrekommendation för Robert Weil Rheingau Riesling
Upplev detta vita vin från Tyskland väl kylt vid 8 - 10°C till potatispanna med lax, rostad forell med ingefärspäron eller fruktig endivesallad.
- Fler produkter från Weingut Robert Weil