🍷 Rubin Carnuntum från vingården Markowitsch imponerar med sin eleganta textur och komplexa aromer av surkörsbär och vanilj
🍽️ Perfekt till Boeuf Bourguignon eller stekt kalvlever, förfinar detta rödvin varje middag och sätter kulinariska accenter
🇦🇹 Lagrad från druvsorten Zweigelt, förkroppsligar detta vin den höga konsten av österrikisk vinodling
förpackningen!
Mer information om Rubin Carnuntum - Weingut Markowitsch
Den eleganta Rubin Carnuntum från Weingut Markowitsch flödar in i glaset med en klar ljusröd färg. Den första doften av Rubin Carnuntum smickrar med moreller, mullbär och svarta körsbär. De fruktiga nyanserna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som vanilj, kanel och svart te.
Vinet har en elegant torr smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin av hög kvalitet, förtrollar detta österrikiska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart köttig och tät. I eftersmaken har detta röda vin från vinodlingsregionen Niederösterreich en vacker längd. Återigen syns inslag av plommon och blåbär.
Vinifiering av vingården Markowitsch Rubin Carnuntum
Den balanserade Rubin Carnuntum från Österrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Zweigelt. Efter skörden tas druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Rubin Carnuntum i flera månader i barriquer och stora träfat av fransk ek.
Matrekommendation för Rubin Carnuntum från Weingut Markowitsch
Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till boeuf bourguignon, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Weingut Markowitsch