- Detta exklusiva rödvin passar utmärkt till spagetti med kapris-tomatsås eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram
- Dess ursprung i Pfalz gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Detta tyska rödvin är utmärkt
förpackningen!
Mer information om Sankt Paul Pinot Noir - Weingut Friedrich Becker
I glaset visar Sankt Paul Pinot Noir från Weingut Friedrich Becker en ljus ljusröd färg. Det vita vinglaset hålls i en liten vinkel och avslöjar en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man vrider på vinglaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasväggarna. Den första doften av Sankt Paul Pinot Noir smickrar med mullbär, blåbär och svarta vinbär. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av toner av fatlagring som ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Weingut Friedrich Becker Sankt Paul Pinot Noir imponerar med sin elegant torra smak. Den buteljerades med endast 0,2 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av en vinikon i vinsegmentet, förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är strukturen i detta balanserade röda vin underbart tät. Med sin vitala fruktsyra är Sankt Paul Pinot Noir imponerande fräsch och livlig på gommen. I avslutningen imponerar detta röda vin från vinodlingsregionen Pfalz, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till blåbär och svarta vinbär. I finishen ansluter mineralnoter från ler- och lerjorddominerade jordar.
Vinifiering av Sankt Paul Pinot Noir från Weingut Friedrich Becker
Detta balanserade rödvin från Tyskland vinifieras av druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Pfalz. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lerjord, kalksten och lera. Sankt Paul Pinot Noir är ett vin från den gamla världen rakt igenom, för detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Druvorna till detta röda vin från Tyskland skördas uteslutande för hand vid optimal mognad. När druvorna har skördats transporteras de snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders mognad i ekbarriärer.
Matrekommendation för Weingut Friedrich Becker Sankt Paul Pinot Noir
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till ossobuco, purjolökstortilla eller kålroulader.
- Fler produkter från Weingut Friedrich Becker