🍏 Denna exklusiva ST #23 Weissburgunder trocken utvecklar sin elegans genom en skonsam vinifikation och övertygar med sin sidenaktiga textur
🍽️ Njut av denna förföriska vitvin bäst till färska woku-grönsaker med fisk eller en delikat kokos-lime-fiskcurry
🌿 Från det renommerade vinhuset Steffen presenterar sig denna Weissburgunder med mogna aromer från den förstklassiga vinodlingsregionen Mosel
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om ST #23 Weissburgunder trocken - Weinhaus Steffen
I glaset presenterar ST #23 Weissburgunder från Weinhaus Steffen en briljant skimrande ljusgul färg. Detta vita vin från den gamla världen hälls idealiskt i ett vitt vinglas och presenterar underbart uttrycksfulla aromer av äpple, kvitten, svarta körsbär och päron, avrundade av andra fruktiga nyanser.
Detta torra vita vin från Weinhaus Steffen är något för vinälskare som helst skulle ha 0,0 gram restsocker i sitt vin. ST #23 Weissburgunder kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 8,2 gram restsocker. I gommen är texturen i detta lättfotade vita vin underbart lätt och silkeslen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar ST #23 Weissburgunder gommen med en behaglig känsla, utan att samtidigt sakna friskhet. I avslutningen glädjer detta lagringsdugliga vita vin från vinodlingsregionen Mosel äntligen med bra längd. Återigen finns det antydningar till äpple och plommon. I slutet ansluter mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Weinhaus Steffen ST #23 Pinot Blanc
Detta eleganta vita vin från Tyskland vinifieras av druvsorten Pinot Blanc. Druvorna växer under optimala förhållanden i Mosel. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till ST #23 Weissburgunder uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan ST #23 Weissburgunder fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader.
Matrekommendation för ST #23 Weissburgunder från Weinhaus Steffen
Njut av detta vita vin från Tyskland väl kylt vid 8-10°C till wokgrönsaker med fisk, omelett med lax och fänkål eller fiskcurry med kokos och lime.
- Fler produkter från Weinhaus Gebrüder Steffen