🍷 Tannat Viognier Reserva från Alto de la Ballena presenterar sig i en elegant stil med en komplex aromatik och en lång eftersmak
🍽️ Detta fylliga rödvin harmoniserar utmärkt med spaghetti i kapris-tomat sås och torsk med gurk-senap grönsaker
🌊 Tillverkat av druvsorterna Tannat och Viognier, växer druvorna i de mineralrika jordarna i Maldonado, Uruguay
förpackningen!
Mer information om Tannat Viognier Reserva - Alto de la Ballena
I glaset har Tannat Viognier Reserva från Alto de la Ballena en tät gyllengul färg. Vid kanten finns också en färgövergång till granatrött. När man snurrar glaset visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i kyrkfönster vid kanten av glaset. Detta rödvin från Uruguay hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar en underbart komplex doft av viol och röda vinbär, som avrundas med ytterligare fruktiga nyanser från lagringen på träfat.
I gommen börjar Tannat Viognier Reserva från Alto de la Ballena underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Det finns torrt och riktigt torrt. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det buteljerades med bara 1,5 g restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt smältande textur. Med sin närvarande fruktsyra är Tannat Viognier Reserva imponerande fräsch och livlig i gommen. Detta mogna vin från vinodlingsområdet Maldonado övertygar med sin extraordinära längd i eftersmaken. Återigen dyker det upp inslag av röda vinbär och violer. I avslutningen kommer mineraltoner från de skifferdominerade jordarna in.
Vinifiering av Alto de la Ballena Tannat Viognier Reserva
Detta kraftfulla rödvin från Uruguay är gjort på druvsorterna Tannat och Viognier. Druvorna växer nära havet i Maldonado. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i skifferjordar. På grund av den dämpande inverkan från det närliggande havet mognar druvorna långsammare och utvecklar mer aromatiskt djup. Druvorna till detta röda vin från Uruguay skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Tannat Viognier Reserva i ytterligare 9 månader på barriquer av amerikansk ek.
Matrekommendation för Alto de la Ballena Tannat Viognier Reserva
Detta röda vin från Uruguay avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till spagetti med kapris-tomatsås, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller purjolökssoppa.
Utmärkelser för Tannat Viognier Reserva från Alto de la Ballena
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta röda vin från Alto de la Ballena också skryta med utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för årgång 2015
- Decanter - 94 poäng
- Fler produkter från Alto de la Ballena