Mer information om Weißburgunder trocken - Dreissigacker
Den fatlagrade Pinot Blanc från vinodlingsregionen Rheinhessen presenterar sig i en ljus ljusgul i glaset. Dreissigacker I glaset presenterar detta vita vin från aromer av grapefrukt, rosa grapefrukt, apelsiner, lime och päron, kompletterade med älskling, rostad mandel och skogsgolv. Dreissigacker I gommen är Pinot Blanc från underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra, andra knastertorra. Detta vita vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 2 g restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en oerhört krämig och tät textur. Tack vare den närvarande fruktsyran är Pinot Blanc fantastiskt friskt och livligt i gommen. I avslutningen imponerar detta vita vin från vinodlingsregionen Rheinhessen med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av apelsin och rosa grapefrukt. I avslutningen kommer mineraltoner från jordmånen som domineras av löss och märgel.
Vinifiering av Pinot Blanc från Dreissigacker
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Blanc. Dreissigacker För detta underbart balanserade sortvin från , fördes endast förstklassigt druvmaterial in. I Rheinhessen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lerjord, kalksten, löss och märgel. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Pinot Blanc uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på ekfat.
Dreissigacker Matrekommendation för Weißburgunder
Detta tyska vita vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt vin till purjolökssoppa, grönsakssallad med rödbetor eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Dreissigacker