🍷 Abadal Franc imponerar med sin eleganta och torra smakprofil som förtrollar varje vinälskare
🍽️ Njut av den idealiskt till kolja eller rätter med kalv och låt dig föras bort av dess aromer
🌍 Från den renommerade regionen Pla de Bages DO kommer de utvalda druvorna Cabernet Sauvignon och Tempranillo från vingården Abadal
förpackningen!
Mer information om Abadal Franc - Abadal
Abadal Franc från Abadal i Katalonien har en tät, rubinröd färg i vinglaset. Detta vin har en elegant torr smak. Det tappades på flaska med endast 2 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta täta och sammetslena rödvin presenterar sig tryckfullt och komplext på gommen. På grund av sin vitala fruktsyra är Abadal Franc imponerande fräsch och livlig på gommen. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Pla de Bages DO, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Abadal Franc från Abadal
Grunden för den kraftfulla Abadal Franc från Katalonien är druvor från sorterna Cabernet Sauvignon och Tempranillo. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Abadal Franc uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Abadal Abadal Franc
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Abadal