- Denna rödvin från de bästa druvorna kompletterar utmärkt rätter som kalv-löks-gratäng eller ruccola-penne
- För vinkännaren framstår detta vin från Katalonien oerhört modernt
- En balanserad rödvin, perfekt som en passande dryck till en rad olika tillfällen
Arbossar Priorat - Terroir Al Limit
förpackningen!
Mer information om Arbossar Priorat - Terroir Al Limit
Arbossar Priorat från Terroir Al Limit i Katalonien har en ljus, purpurröd färg när glaset snurras. Om du ger det lite luft i glaset genom att virvla det, kan du uppfatta en utmärkt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt eller sirapigt eller likörliknande på glasets väggar. Den första doften av Arbossar Priorat avslöjar nyanser av surkörsbär och hallon. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga, balsamiska nyanser.
Det här röda vinet från Terroir Al Limit är för människor som inte kan dricka sitt vin tillräckligt torrt. Arbossar Priorat kommer mycket nära detta, eftersom det producerades med bara 0,5 gram restsocker. I gommen kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt silkeslen konsistens. Tack vare sin måttliga fruktsyra har Arbossar Priorat en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet. I avslutningen imponerar detta ungdomliga röda vin från Katalonien-regionen äntligen med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar av hallon och surkörsbär. Mineraliska toner från den skifferdominerade marken läggs till i avslutningen.Vinifiering av Arbossar Priorat från Terroir Al Limit
Detta balanserade röda vin från Spanien är tillverkat av druvsorten Cariñena. Vinrankorna som producerar druvorna till detta vin växer på skifferjordar i Katalonien. Det faktum att Cariñena-druvor trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett obestridligt inflytande på mognaden av druvorna. Detta resulterar bland annat i särskilt välmogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. När druvorna är perfekt mogna skördas druvorna till Arbossar Priorat uteslutande för hand, utan användning av några hårda och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av lagring i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Arbossar Priorat från Terroir Al Limit
Detta spanska rödvin passar perfekt till penne med rucola, thailändsk gurksallad eller kryddig curry med lamm.
- Fler produkter från Terroir Al Límit