Cava

63 Produkte

I Kataloniens jordmån mognar en spansk specialitet av mousserande vin som i alla avseenden kan konkurrera med den stora franska champagnen:Cava ! Ett mousserande vin som tillverkas enligt flaskjäsningsmetoden och som förtrollar törstiga smaklökar med sin lätthet. En Cava har en kraftfull bouquet som stöds av en ädel perlage och presenterar sig i en livlig färg i glaset - perfekt för att fira, njuta och luta sig tillbaka. Noble spanska Cava mousserande vin för speciella tillfällen och du bestämmer själv vad som är speciellt. Cava på VINELLO - går under jorden.

Läs mer Handla om Cava
Stängfilter
från till
 
 
Inga resultat hittades för filtret!
Seleccion Cava Brut DO - Villa Conchi
Seleccion Cava Brut DO - Villa Conchi
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
130,61 Skr *
0.75 l (174,15 Skr * / 1 l)
70697-ES-SW-BL-012
Cava Rosado DO - Palau Cava Rosado DO - Palau
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
97,10 Skr *
0.75 l (129,47 Skr * / 1 l)
70697-ES-SW-TL-001
Seleccion Brut Cava DO in GP - Villa Conchi Seleccion Brut Cava DO in GP - Villa Conchi
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
137,09 Skr *
0.75 l (182,79 Skr * / 1 l)
70697-ES-SW-BL-014
Dricks!
Reserva Brut DO - Segura Viudas Reserva Brut DO - Segura Viudas
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
156,29 Skr *
0.75 l (208,39 Skr * / 1 l)
70009-ES-SW-00005
0%
bio
Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau
Mousserande Cava torr Spanien Katalonien (ES) Catalunya DO (ES)
85,85 Skr *
0.75 l (114,47 Skr * / 1 l)
70011-ES-SW-GE-0003-NV
Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
115,45 Skr *
0.75 l (153,93 Skr * / 1 l)
70017-ES-SW-TL-001-NV
Cava Semi Seco DO - Mont Marcal Cava Semi Seco DO - Mont Marcal
Mousserande Cava Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
112,27 Skr *
0.75 l (149,69 Skr * / 1 l)
70697-ES-SW-BL-004
Rosado Brut DO - Segura Viudas Rosado Brut DO - Segura Viudas
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
156,29 Skr *
0.75 l (208,39 Skr * / 1 l)
70009-ES-SW-00004
Kaufe 6, spare 5%
Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES)
140,27 Skr *
0.75 l (187,03 Skr * / 1 l)
70342-ES-SW-BL-0025-NV
Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino
Mousserande Cava torr Spanien La Rioja (ES) Cava DO (ES)
153,23 Skr *
0.75 l (204,31 Skr * / 1 l)
70011-ES-SW-BL-0215-NV
Cava Reserva Brut 2016 - Terra de Marca Cava Reserva Brut 2016 - Terra de Marca
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
201,30 Skr *
0.75 l (268,40 Skr * / 1 l)
70009-ES-SW-003-16
Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva Brut - Codorníu Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva Brut - Codorníu
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
173,78 Skr *
0.75 l (231,71 Skr * / 1 l)
70217-ES-SW-CH-0186-NV
Anna de Codorníu Brut Rosé - Codorníu Anna de Codorníu Brut Rosé - Codorníu
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
163,02 Skr *
0.75 l (217,36 Skr * / 1 l)
70217-ES-SW-BL-0286-NV
Clasico Brut - Codorníu Clasico Brut - Codorníu
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
109,09 Skr *
0.75 l (145,45 Skr * / 1 l)
70217-ES-SW-BL-0211-NV
1551 Brut Rosé - Codorníu 1551 Brut Rosé - Codorníu
Mousserande Cava brut - bruto Spanien Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
115,45 Skr *
0.75 l (153,93 Skr * / 1 l)
70217-ES-SW-GE-0178-NV
Reserva Semi Seco DO - Segura Viudas Reserva Semi Seco DO - Segura Viudas
Mousserande Cava Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Spanien Katalonien (ES) Cava DO (ES)
131,59 Skr *
0.75 l (175,45 Skr * / 1 l)
70009-ES-SW-00010
1 från 4

Cava mousserande vin från Spanien - jäser på flaska och smakar i glaset

Inte långt från Barcelona, i vinodlingsområdet Penedés, hittar du många bodegas och ännu fler cavas, den underjordiska versionen av en spansk vingård. Nästan 96 % av alla mousserande viner från Cava produceras under jord. Kvalitetsstämpeln Denominació d'Origen Cava garanterar att produkterna håller en konstant hög kvalitet, men det är egentligen inte en platsbaserad beteckning. Andra produktionsanläggningar finns i Valencia, Rioja och Navarra. Cavans hemvist är och förblir dock Penedés-regionen runt den lilla staden Sant Sadurní d'Anoia. Enligt den ursprungliga franska modellen pressar vinodlarna cava genom flaskjäsning. Resultatet behöver inte skämmas för jämförelser med champagne, eftersom Cava är lätt, mousserande och full av fina aromer, vilket gör det spanska mousserande vinet till en ädel följeslagare för alla typer av tillfällen.

Cava och bodega

Namnet Cava kommer från platsen där vinet förvandlas till mousserande vin - i källaren. Tidigare kallades spansk cava fortfarande för champagne, eftersom det i princip inte fanns någon skillnad i produktion och kvalitet. När Spanien anslöt sig till EU trädde dock även den europeiska vinlagen i kraft. Och eftersom champagne är en lokal beteckning var spanjorerna tvungna att hitta ett nytt namn för den högkvalitativa produkten. Eftersom ett mousserande vin mognar bättre om det kyls ner, och det är mest troligt att detta sker i en underjordisk lagerlokal, bestämde sig vinmakarna för namnet Cava. Cava är den spanska termen för en underjordisk källare där förhållandena är idealiska för mousserande vin. En spansk källare ovan jord kallas för övrigt bodega.

Cava mousserande vin Smaker

Cavas är uttrycksfulla och harmoniska mousserande viner med mogen frukt och vital syra. Beroende på smaken kan en Cava vara torr eller söt. För att undvika överraskningar i glaset får du här en kort översikt över smakerna i mousserande Cava-viner.

  • brut: torr med en högsta restsockerhalt på 15 gram per liter
  • extra brut: extra torr med högst 6 gram restsocker per liter
  • brut: mycket torr med högst 3 g/l
  • extra seco: mindre torr än brut med en restsockerhalt på mellan 12 och 20 g/l
  • seco: torr med ett restsocker på 17-35 g/l
  • semi seco: halvtorra Cavas med 33-55 g/l restsocker

Framställning av mousserande vin från Cava

Ända sedan Josep Raventós tog med sig sina kunskaper om champagne, som han hade förvärvat i Frankrike, till Spanien 1872 har Méthode traditionelle, den typiska champagnemetoden, varit den väg som ett vin måste gå för att senare ge mousserande glädje till folket som Cava.

  • Det börjar med basvinet. Godkända druvsorter är Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat och Pinot Noir. Traditionellt består basvinet av Xarel-lo för fyllighet, Parellada för elegans och Macabeo för friskhet. Till cuvéen läggs tirage-likören, som består av ren jäst och strösocker.
  • Nu tappas blandningen på flaska och försluts. Jäsningen börjar horisontellt i källaren. Jästen omvandlar sockret till alkohol och kolsyra. Ju längre denna andra jäsning pågår, desto högre kvalitet får den färdiga cavaen.
  • För att få ut jästextraktet ur flaskan senare påbörjas riddling. Flaskorna placeras på skakande remskivor i en vinkel, upp och ner. Efter hand skakas flaskorna lite, vänds lite och sätts mer och mer vertikalt i skakskivorna. På så sätt flyttas extraktet bit för bit in i flaskhalsen.
  • Efter flera månaders lagring sänks flaskorna upp och ner i en -20°C kall saltlake, så att flaskhalsen och därmed även jästen djupfryses. När flaskan öppnas skjuter koldioxiden ut den frusna jästen.
  • Innan cavan är klar fylls flaskan med den dos som behövs för transporten. Detta är en blandning av samma Cuveé och rörsocker. Beroende på doseringen avgörs smaken av cava här.
  • Slutligen korkar man flaskan igen och stänger den ordentligt med en vajer. Cava är klar.

Cava Denominació d'Origen

Cava-mousserande viner omfattas av strikta riktlinjer för att få bära detta stolta namn. En Cava D.O. måste alltså uppfylla följande krav:

  • Jäsningen måste ske på flaska i minst nio månader. Reservas jäser i 15 månader och Gran Reservas till och med i 30 månader på flaska.
  • Den färdiga Cava måste ha en alkoholhalt på mellan 10,8 och 12,8 volymprocent.
  • Syrahalten måste vara minst 5,5 g/l
  • Endast druvsorterna Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat och Pinot Noir är tillåtna för Cavas.

Vår rekommendation för VINELLO Cava

Reserva Brut DO - Segura Viudas
En cava som framställs enligt traditionella metoder och av typiska druvsorter. Reserva Brut D.O. är underbart fruktig och uppfriskande och är halmgul i glaset. Den eleganta perlagen förfinar de blommiga nyanserna och öppnar upp en rundad avslutning. Cava från Segura Viudas vingård skördas omsorgsfullt för hand och jäser under flera månader, och lovar en unik och stimulerande upplevelse för semestrar, vardagsresor och medelhavsfester. 

Köp mousserande Cava på nätet till ett rimligt pris

Njut av den mousserande specialiteten från Katalonien och några få utspridda hörn av Spanien och unna dig mousserande, fruktiga cavas till ett bra pris. Smaka på festliga stunder med spansk lätthet. Hos VINELLO hittar du ett utsökt urval av förstklassiga cavas. Köp dina favoriter och få en snabb och försäkrad leverans. Beställ din Cava online, kyl den och njut av den tillsammans med vänner, som par eller medan du är försjunken i tankar. Cava på VINELLO - smaka på den mousserande livsglädjen.

Saker att veta om Cava
Vad är Cava mousserande vin?
Cava är ett mousserande vin från Katalonien i Spanien. Cava (tyska Sekt, spanska även el cava (vi escumós)) framställs genom flaskjäsning. Cava är ett mousserande vin av mycket hög kvalitet.
Vilken är den idealiska dricktemperaturen för kavas?
Cava mousserande vin serveras optimalt vid en dricktemperatur på 8°C.
Hur förvarar man mousserande Cava?
Cavas säljs drickfärdiga och kan drickas omedelbart. För kortvarig förvaring rekommenderas ett svalt, mörkt och temperaturbeständigt förvaringsutrymme. Mousserande Cava-viner föredrar stående lagring.
Vad passar Cava till?
Cava passar utmärkt som aperitif, men också till lätta rätter. Fisk och skaldjur, sallader, pasta, fisk, vitt kött och desserter anses vara harmoniska maträtter till mousserande Cava.
Hur länge håller en öppnad flaska Cava mousserande vin?
En öppnad flaska mousserande vin från Cava håller vanligtvis i 2-3 dagar, förutsatt att flaskan har förseglats ordentligt med en champagnepropp eller att syret i flaskan har reducerats med en vinpump. Annars kan du förvara en öppnad flaska i kylskåpet och dricka den nästa dag.
Upp