🍇 Chardonnay Meursault från Joseph Drouhin förtrollar med sin eleganta textur och en noggrann mognad i ekfat
🍽️ Njut av detta fylliga vitt vin bäst till delikat spenatsgratäng med mandel eller sparrissallad med quinoa
🌍 Denna utsökta Chardonnay kommer från den prestigefyllda Bourgogne och övertygar med sina mineraliska noter av kalksten och mergel
förpackningen!
Mer information om Chardonnay Meursault AOC - Joseph Drouhin
Chardonnay Meursault från Joseph Drouhin i Bourgogne har en ljus, gyllengul färg i det snurrade glaset. Efter den första virvlingen kan man känna en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset avslöjar detta vita vin från Joseph Drouhin aromer av päron och mirabeller, kompletterade med lindblomma och honung. Joseph Drouhin Chardonnay Meursault imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en otroligt silkeslen textur. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Bourgogne, som är mycket lagringsdugligt, äntligen på en rejäl längd. Återigen finns det antydningar till päron och mirabelleplommon. I finishen läggs mineralnoter av kalksten och marl dominerade jordar.
Vinifiering av Joseph Drouhin Chardonnay Meursault
Grunden för den balanserade Chardonnay Meursault från Frankrike är druvor från druvsorten Chardonnay. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bourgogne. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och märgel. Chardonnay Meursault är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid optimal mognad skördas druvorna till Chardonnay Meursault uteslutande för hand utan användning av slitsamma och knappast selektiva maskiner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders lagring på ekfat.
Matrekommendation för Chardonnay Meursault av Joseph Drouhin
Detta vita vin från Frankrike bör avnjutas väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt komplement till spenatgratäng med mandlar, fiskcurry med kokos och lime eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Joseph Drouhin