🍇 Charito Manzanilla överraskar med en elegant och uppfriskande stil som utvecklas genom noggrant mognad i det traditionella Solera-systemet
🥂 Njut av denna torra sherry perfekt kyld som aperitif eller till läckra tapas, fisk och färska skaldjur
🌿 Tillverkad av 100% Palomino Fino-druvor, speglar Charito Manzanilla från Emilio Hidalgo den rika vinodlingskulturen i Spanien
förpackningen!
Mer information om Charito Manzanilla - Emilio Hidalgo
Charito Manzanilla från Emilio Hidalgo är en uppfriskande, torr sherry gjord på druvsorten Polomino Fino (100%)
I glaset lyser detta vin i en strålande halmgul färg med gnistrande reflektioner. I doften hittar man doftande toner av gul stenfrukt och nötter. I gommen är denna sherry lätt och elegant med en lång finish.
Vinifiering av Emilio Hidalgo Charito Manzanilla
De handplockade druvorna avstjälkas, pressas försiktigt och den resulterande musten jäser i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Det unga vinet tappas sedan av, förstärks och placeras på amerikanska ekfat för första mognadslagring. Faten fylls bara till en viss grad (högst 85%) så att den karakteristiska flor (ett lager av jäst) kan utvecklas, som förseglar vinet lufttätt och ger det den sherryspecifika aromen.
När vinet har mognat överförs det till det traditionella solerasystemet, där sherry av samma typ lagras i tre till tio år i fat som placeras ovanpå varandra. De äldsta vinerna lagras i de nedre faten (solera), medan de yngsta vinerna lagras i de övre raderna (criaderas). Den sherry som är avsedd för försäljning kommer alltid från de nedre faten. Endast en liten del (högst en tredjedel) tas dock bort och den borttagna delen fylls sedan på med sherry från de övre raderna. Hela principen fortsätter upp till de översta faten, där ungt vin, mosto, tillsätts till sherryn.
Matrekommendationer för Manzanilla Charito från Emilio Hidalgo
Denna torra sherry från Spanien smakar bäst väl kyld och passar bra som aperitif eller till tapas, fisk och skaldjur.
- Fler produkter från Emilio Hidalgo