Mer information om Château Bertin Lussac Saint-Émilion AOC - Famille Saby
Château Bertin Lussac Saint-Émilion från Famille Saby i Bordeaux visar en tät, purpurröd färg i glaset. Detta franska vin av en enda druvsort uppvisar underbart uttrycksfulla toner av jordgubbar och rödvinbärsgelé i glaset. Till detta kommer inslag av rostat trä och vanilj.
Famille Saby Château Bertin Lussac Saint-Émilion imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i segmentet högkvalitativa viner, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Lussac Saint-Émilion, är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Famille Saby Château Bertin Lussac Saint-Émilion
Grunden för den kraftfulla Château Bertin Lussac Saint-Émilion från Bordeaux är druvor från druvsorten Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i sandjordar. Efter druvskörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Château Bertin Lussac Saint-Émilion från Famille Saby
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt som vin till kalv- och lökgryta, gåsbröst med rödkål och mejram eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Famille Saby