- Detta exklusiva rödvin passar perfekt till citronchilikyckling med bulgur eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon
- Dess ursprung i Languedoc gör det här vinet till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett kraftfullt rött vin, förstklassigt som en harmonisk gåva till goda vänner
förpackningen!
Mer information om Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape - Gérard Bertrand
Den kraftfulla Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape från Gérard Bertrands penna glider in i glaset med en tät purpurröd. När man vrider på vinglaset visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som syns i kyrkfönstren vid glasets kant. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar underbart uttrycksfulla aromer av blåbär, plommon, björnbär och damson, som avrundas av kanel, vanilj och pepparkakskrydda från fatlagringen.
Gérard Bertrand Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av en vinikon. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från La Clape, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från kalksten och marl dominerade jordar.
Vinifiering av Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape av Gérard Bertrand
Detta kraftfulla rödvin från Frankrike vinifieras från druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah. I Languedoc växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och märgel. Det är uppenbart att Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape också bestäms av klimatet och vinodlingsstilen i La Clape. Detta franska vin kan i ordets bästa bemärkelse beskrivas som ett vin från den gamla världen som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Vid optimal mognad skördas druvorna till Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape i 16 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château L'Hospitalet Grand Vin Rouge La Clape av Gérard Bertrand
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, fylld paprika eller bräserad kyckling i rödvin.
- Fler produkter från Gérard Bertrand