- Detta uttrycksfulla rödvin passar utmärkt till fyllda paprikor eller Boeuf Bourguignon
- Hans ursprung från Katalonien gör detta vin till en typisk representant för viner från den Gamla Världen
- Detta spanska rödvin lämpar sig utmärkt som en elegant kundgåva
förpackningen!
Mer information om Coronas Tempranillo DO - Miguel Torres
Den fatlagrade Coronas Tempranillo från vinodlingsregionen Katalonien visar en ljus purpurröd, rubinfärgad färg i glaset. I doften avslöjar detta Miguel Torres-rödvin alla typer av mullbär, björnbär, plommon, svarta körsbär och plommon. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som vanilj, svart te och orientaliska kryddor.
Detta spanska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 0,4 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta spanska vin med den finaste balansen trots sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät och sammetslen textur. Med sin livliga fruktsyra är Coronas Tempranillo imponerande fräsch och livlig i gommen. Finalen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Catalunya DO, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Coronas Tempranillo från Miguel Torres
Den balanserade Coronas Tempranillo från Spanien är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Tempranillo. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Coronas Tempranillo i 9 månader på franska och amerikanska ekfat.
Mat rekommendation för Miguel Torres Coronas Tempranillo
Njut av detta röda vin från Spanien tempererat vid 15 - 18°C till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, ossobuco eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
- Fler produkter från Miguel Torres